Search
 

Microblading

Microblading 

Dit is de allernieuwste techniek op het gebied van permanente make up, ook wel genoemd: Handmade eyebrows.

Bij deze Aziatische manier van pigmenteren wordt een manuele pen gebruikt die bestaat uit ultrafijne, steriele naaldjes achter elkaar op een rij geplaatst. De naalden zijn flinterdun waardoor de haartjes, getekend in de wenkbrauwen, zeer fijn zijn. Fijner dan bij het gebruik van een pmu apparaat, of een tatoeëer apparaat. Naaldjes of mesjes klinken al gauw als eng in de oren. Wat vaak verkeerd geïnterpreteerd wordt, er wordt uiteraard niet in wenkbrauwen gesneden. Met microblading breng je pigment onder de huid aan met een soort van glijdende, vegende beweging (sliding motion). Hierdoor ontstaan flinterdunne krasjes in je huid, waarin het pigment achterblijft.

Bij het toepassen van Microblading worden de wenkbrauwen voorzien van zeer fijne, dunner dan 1 mm, getatoeëerde haartjes. Deze strokes kunnen een gehele wenkbrauw creëren, een missend stuk wenkbrauw opvullen, of als vervanging dienen van brow make up. Regelmatig ontvangen wij klanten waarbij het begin of het “staartje” van de wenkbrauw mist, de wenkbrauwen zo licht zijn dat zij haast onzichtbaar zijn, klanten die hun wenkbrauwhaar missen, of jarenlang overplukt hebben. Uiteraard wordt tijdens het intakegesprek bekeken welke vorm van Microblading het best bij jou en jouw wensen past.

Microblading is voor elke vrouw, man, ongeacht de etnische afkomst, leeftijd, of type huid mogelijk. Deze techniek is ook uiterst geschikt voor alopecia patiënten.

 

Wij werken volgens de GGD hygiëne voorschriften en richtlijnen. U kunt altijd controleren of u door een GGD-gecertificeerde salon wordt behandeld via: www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

 

via de onderstaande button kunt u terecht voor meer informatie over de behandeling en tarieven.

 

Tarieven Microblading

 

 

Meest gestelde vragen:

Is permanente make-up ook echt permanent?

Nee, permanente make-up is iets anders dan een tatoeage. Het is een pigment dat aan het oppervlak van de huid wordt ingebracht en vanzelf door de huid eruit wordt gewerkt.

Het pigment zal in de loop der tijd vervagen. Gemiddeld blijft het goed zichtbaar 1,5 tot 2 jaar na de behandeling. Dit kan per persoon verschillen. Na die periode kun je een opfris afspraak inplannen.

 

Wat betekend hairstroke techniek en wat is het verschil met tatoeren?

Er wordt gebruik gemaakt van de ‘hairstroke-techniek’ . Bij de hairstroke-techniek worden de ‘haartjes’ in de huid gepigmenteerd. Ze worden in dezelfde richting als de eigen haarrichting ingezet, met voldoende ruimte tussen de haartjes zodat het er luchtig en natuurlijk uitziet.

Bij tatoeëren van de wenkbrauwen wordt het pigment in een diepere laag van de huid gezet net als een tatoeage. Vaak wordt dan de hele wenkbrauw ingekleurd.

 

Doet het zeer?

Ja en nee. Voorafgaand aan de behandeling breng je een emla creme aan. Deze creme verdoofd de huid waardoor je het zetten van de hairstrokes niet meer voelt. Het kan voorkomen dat tegen het einde van de behandeling de creme gaat uitwerken. Dan voel je het zetten wel. Maar van de meeste klanten horen we dat het goed te doen is.

 

Het intake gesprek!

Tijdens de intake krijg je alle informatie over de behandeling,  ik ga samen met jou kijken naar wat het beste bij je past en geeft je daar advies in. Samen vullen we een intake formulier in. Daarnaast zal ik ook een patchtest uitvoeren, hierbij zet ik kleine streepjes pigment om uit te sluiten dat je geen allergische reactie krijgt.

Ook zal ik je verdere informatie geven over de vervolg afspraak en hoe je je het beste kunt voorbereiden op de behandeling. Heb je zelf nog vragen tijden de intake? Stel ze gerust!!

 

De nabehandeling!

Deze al plaats vinden ongeveer 6 weken na de eerste behandeling. Hier ga ik nog wat extra strokes bijzetten daar waar nodig is. Om zo het perfect resultaat te behalen.

 

Kun je het resultaat meteen zien?

Het resultaat is inderdaad meteen zichtbaar na de 1e behandeling. Alleen moet je er rekening mee houden dat het pigment nog 40 tot 60% afneemt. Vandaar dat ik ook vaak voor een iets donkerder pigment kies zodat het nog goed zichtbaar is ook een aantal weken na de behandeling.

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Zodra je op een intake gesprek bent geweest en we hebben alles goed doorgenomen en het model en kleur bepaald, dan plannen we een afspraak in waar ik de hairstrokes echt ga zetten. Hierbij zal ik van te voren weer het model tekenen en nog een keer goed overleggen of je tevreden bent of dat er eventueel nog wat aangepast moet worden. Tijdens de behandeling zal ik goed aangeven wat ik doe en of alles goed aanvoelt voor je.

Daarna geef ik je nog de nodige informatie voor thuis mee en kun je heerlijk gaan genieten van je wenkbrauwen waar je zelf niks meer aan hoeft te doen!!

 

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van voor- en na foto’s die direct na de behandeling gemaakt zijn. Mocht je nog meer vragen hebben neem dan gerust contact met me op.